Video: Efter molnresan- Tips och råd från Lyckeby Culinar

It-chefen berättar om sina erfarenheter

Lyckeby Culinar Molnet ERP

Bild: Getty Images.

Christel Petersson, it-chef på Lyckeby Culinar, ger sina bästa tips till dig som står inför en molnresa. I en videointervju får du bland annat ta del av tips, lärdomar och framgångsfaktorer. 


Lyckeby Culinar är kanske främst känt för Kockens kryddor som du hittar i din mataffär. Verksamheten tillhör koncernen Sveriges Stärkelseproducenters förening och där även Lyckeby Starch, som tillverkar och säljer stärkelse till både livsmedels -och pappersindustri, ingår. Men bolaget tillverkar också specialstärkelser och fiber för olika livsmedel. 

 

För drygt ett år sedan gick verksamheten i molnet. Valet föll då på Infor CloudSuite 13.3 och EG som partner. Beslutet togs för att säkerställa en effektiv och konkurrenskraftig verksamhet även i framtiden. 

 

Vi jobbar med digitalisering för att bli mer effektiva och serva kunderna på ett bättre sätt. Christel Petersson, it-chef på Lyckeby

 

 

Utgångsläget var en daterad outsourcad server som låg on-premises och inga uppgraderingar hade gjorts sedan 2006. Dessutom stod bolaget inför att hantera stigande krav från både omvärlden och kunderna, t.ex. gällande ökad spårbarhet och produktkvalitet. Dessutom blev säkerhetsfrågan allt viktigare, samtidigt som GDPR stod inför dörren. 

 

I en videointervju berättar Christel Petersson, it-chef på Lyckeby, om transformationen. Få insikt i hur bolaget uppnått processoptimering och verksamhetsutveckling med hjälp av digitalisering. Se filmen för att ta del av lärdomar, tips och framgångsfaktorer. 

 

It-chefen: De viktigaste kraven som du bör ställa på din samarbetspartner:

  • Säkerställ att partnern har erfarenhet av systemet
  • Välj en partner som kan din verksamhet och produkten
  • Skaffa en långsiktig partner som arbetar på kundens sida

 

5 råd till verksamheter som ska uppgradera och gå i molnet:

  • Se till att ha en bra teknisk kontaktperson hos systemleverantören
  • Ta in affärskonsulter som kan produkten
  • Säkerställ ledningens och verksamhetens engagemang
  • Testa ordentligt innan driftshelgen
  • Arbeta med en förvaltningsorganisation

 

Läs mer om EG:s erbjudande inom Infor M3

Uppnå din digitala potential 


EG M3 Assist -  support när du behöver det