Dataetik: ISS har fyllt framtidens arbetsplats med sensorer

Dataetiken ställs på sin spets på framtidens arbetsplats.

Dataetik framtidens arbetsplats

Dataetik utgör ett hinder för framtidens arbetsplats - sensorer snabbar på utvecklingen.

Det finns enorma nya möjligheter att utforma framtidens arbetsplats när det gäller användning av data. ISS är ett intressant case som vi tittar närmare på i den här artikeln.

På grund av europeiska integritetslagar är det globala företaget restriktiva med att införa personifierade tjänster. Däremot är det möjligt att använda uppgifter som inte är personkänsliga för att samla in data om energiförbrukning. 

Dataetik:

ISS har skapat en vision om framtidens arbetsplats. De har kommit långt, men har fortfarande en bit kvar att gå, I den här artikeln berättar vi hur verksamheten vill utforma sina kontor i framtiden. I en film på YouTube beskrivs deras vision.

Visionen: Så vill ISS utforma framtidens arbetsplats

ISS vill i framtiden kunna använda sensorer och kameror med ansiktsigenkänning för att ge medarbetarna exakt den temperatur som passar dem vid sina skrivbord. Bordet anpassas automatiskt till rätt höjd och ljuset justeras när de rör sig genom rummen. Byggnaden är energibesparande och golven tvättas vid behov, snarare än på fasta tider.

Gäster som anländer i hybridbilar dirigeras via sina smartphones till en ledig plats med laddare och kan beställa kaffe redan från bilen så att det är klart i receptionen. Lunchen är förberedd för gästerna så att de inte får mat som innehåller något som de inte tål.

Mötesrummen står inte tomma utan utnyttjas optimalt eftersom sensorerna håller koll på om lokalerna används och hur många som befinner sig där. Det finns även en funktion för automatisk översättning i realtid som kan användas under mötena.

Visionen är att medarbetarna ska gå hem med ett leende på läpparna och en takeaway-påse i handen. På väg ut passar de även på att betygsätta sin upplevelse med smartphonen.

Så ser det ut i verkligheten

Beskrivningen ovan är ännu inte verklighet till fullo, men den kommer att förverkligas inom en snar framtid. Det menar Brian Strømsted, Head of Business Solutions och Sam Lavers, Global IOT Manager på ISS.

- En del av sakerna gör vi idag och en del kommer vi kunna göra i framtiden. Till exempel använder vi inte ansiktsigenkänning på grund av sekretesslagar som säger att vi behöver samtycke för detta. Integritet är en nyckelfråga för oss. Och alla frågar mig om detta när de besöker oss, säger Brian Strømsted.

ISS mäter alltså inte hur länge personalen sitter vid skrivborden eller i mötesrummen eller hur lång tid deras kaffepaus tar.

- Vårt fokus är inte på de anställda eller på människor, utan på platsen runt medarbetaren och människorna. Hur många som sitter runt ett bord och när är det tillgängligt, förklarar Sam Lavers.

Det handlar om mönster

Enligt ISS är alla sensordata inte personuppgifter. Sensorerna vet bara att det förekommer rörelse i ett utrymme, hur många som befinner sig på ytan, men inte vem det är. Även om man med hjälp av mötesrumsbokningssystemet ofta kan se vem som var i rummet så är dessa data inte kopplade till sensordata.

Den stora mängden sensordata lagras tillfälligt i en databas där den analyseras och raderas medan mönstren sparas. ISS stora mängd HR-data hålls separat från byggnadens sensordata.

- Vi använder oss inte av HR-data. Men HR kan till exempel använda viss sensordata för att se om det förekommer mer aktivitet i rökzonen än tidigare. På så sett kan man se generella tendenser, säger Sam Lavers.

Idag sker inte inställningen av bord automatiskt, utan anställda måste ställa in dem manuellt. Att hämta data om eventuell matallergi och liknande för lunch hos anställda och gäster är heller inte verklighet ännu.

- Om det ska införas måste medarbetarna ge samtycke till det. De skulle t.ex. kunna ge sitt medgivande och spara det till nästa gång samt ha rätt att bli raderad, säger Brian Strømsted.

ISS håller koll på tendenserna innan de går vidare och börjar använda personuppgifter i Europa. Lagstiftningen i Europa är helt annorlunda än i till exempel Asien där användningen av ansiktsigenkänning är utbredd.

- Vi fokuserar på byggnaden. Men vi håller koll på de europeiska villkoren med personifierade tjänster innan vi går vidare med detta, säger Brian Strømsted.

Ta del av filmen om ISS vision om framtidens arbetsplats:

https://www.youtube.com/watch?v=_OD07apST-E

Annons
Andra läser också
Annons